Természetjárás a Szigetközben: induljon tőlünk!

Természetjárás - Kirándulás - Győr közelébenA vadregényes Szigetköz egyedülálló természeti adottságaival, növény- és állatvilágával számos lehetőséget nyújt az aktív pihenésre vágyóknak. A természetjáró turisták páratlan szépségű tájakat járhatnak be, és megcsodálhatják azt a lenyűgöző élővilágot, mellyel a Duna partvonalán találkozhatnak. A Szigetközt egyszer minden természetjárónak be kell barangolnia.
Táborunk kiválóan alkalmas kiindulási pontnak a természetjárás a programhoz, ahonnan csillagtúrák vagy akár körtúrák is szervezhetők, vagy vízre szállva fedezhető fel a Szigetköz páratlan szépségű tája.

Kócsag Tábor: a szigetközi természetjárás kiindulópontja

Természetjárás - Szigetköz - 2A hédervári Kócsag Tábor akár 36 természetjáró, túrázó számára is biztosítani tudja a kényelmes szállás lehetőségét. Kicsi, de felszerelt (hűtő, mikró, tűzhely, poharak, tányérok, evőeszközök, lábasok, alapvető konyhai eszközök) reggeliztető konyhával rendelkezik, ahol egyszerűbb ételeket lehet készíteni.  A konyha mellett található étkező alkalmas a csoport étkeztetésére, így a természetjárás a Szigetközben gasztronómiai élmény is lehet.
A kertben kialakított bográcsozó és sütögető térítésmentesen használható, vagy kiszállításos menü is rendelhető, amihez igény esetén Alapítványunk minden segítséget biztosít.

A természetjárás során a Kócsag táborból indulva felfedezhetők a Szigetköz környező települései is, amelyhez a következő útvonalakat ajánljuk:

Gyalog:

Kerékpárral (kiépített kerékpárúton, saját vagy tábori kerékpáron):

  • Hédervár – Mecsér – Lébény – Mosonszentmiklós – Öttevény – Kunsziget – Ásványráró – Lipót (kb.65 km)Természetjárás kerékpárral - Szigetköz
  • Hédervár – Darnózseli – Máriakálnok – Mosonmagyaróvár – Halászi – Püski – Dunaremete (kb.45 km)
  • Hédervár – Mosonmagyaróvár – Feketeerdő – Dunakiliti – Dunasziget – Halászi (kb. 25 km)
  • Hédervár – Mosonmagyaróvár – Mosonszolnok – Hegyeshalom – Rajka – Dunakiliti – Mosonmagyaróvár (kb.50 km)
  • Hédervár – Ásványráró – Darnózseli (kb.15 km)

A helyi geocaching lehetőségekről itt tájékozódhat.

A természetjáráshoz további látnivalókat és érdekességeket itt talál: Hédervár és környéke.

Járja be Szigetközt a Kócsag Táborból! Foglalja le szállását, vagy kérje egyedi ajánlatunkat itt!